Kleuterwerking

Welkom bij de kleuters van ’t Hinkelpad. Hier krijgen ze kansen om te groeien en te ontwikkelen in huiselijke klassen. Onze jongste kleuters werken in de Raketjesklas. De eerste kleuterklas vind je terug in de Sterrenklas. De Astronauten zitten in onze tweede kleuterklas en de Sterrenstofjes beleven onze derde kleuterklas.

We creëren rust en warmte in een gezellige sfeer zodat de kleuters zich helemaal thuis voelen op school. We werken in een kleine klasgroep aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Experimenteren en exploreren staan centraal. We ontdekken de wereld met al onze zintuigen.

In de klastuintjes beleven we de natuur, we zaaien en planten en genieten van verwondering. Ze bezorgen ons ook lekkere groentjes. Nieuwe smaken ontdekken en groentjes leren snijden doen we regelmatig. Nadien smullen we onze lekkere zelfgemaakte gerechten samen op. 

We gaan dieper in op interesses en activiteiten ontstaan vanuit de belangstelling van onze kleuters. Aan de slag gaan met verhalen die aan bod komen in de kring is een must voor onze kleuters. De vondsten die ze meebrengen in de kring worden onderzocht en plannetjes over wat we met deze kunnen doen worden gemaakt. We tonen fier aan elkaar wat we doorheen de dag maken.

We werken in kleine groepjes aan al fijnere motorische vaardigheden. De Sterrenstof-klas bereidt zich ook voor op het eerste leerjaar door deze werkvormen uit te breiden: met weekcontractjes te werken en zichzelf én elkaar te evalueren.

Transparant_Logo_Hinkelpad_202x66

GO! freinetschool 't Hinkelpad
Bareldreef 98
2880 Bornem
03 889 12 71
info@hinkelpad.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be